Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsen spärrades av några timmar efter larmet om ett misstänkt farligt ämne. Länsrådet Susanna Löfgren berättar vad som händer nu. Foto: Lena Samuelson/SVT

Länsrådet i Jämtland om pulverlarmet: Har kontakt med övriga länsstyrelser

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 11-tiden som larmet kom om en misstänkt farlig försändelse kom från Länsstyrelsen i Jämtland. Liknande försändelser har skickats till de flesta andra länsstyrelserna i landet. I klippet berättar länsrådet Susanna Löfgren hur man hanterar situationen.

Länsrådet Susanna Löfgren säger att det var ett brev som kom in med posten under förmiddagen. Inte heller hon har några uppgifter om att någon medarbetare skadats. Däremot har personal exponerats för ämnet, och tas nu omhand.

– Vi hanterar det här prioriertat. Polis och räddningstjänst är på plats och samordnar hur vi ska hantera detta tillsammans med vår personal, säger Susanna Löfgren.

Än så länge har man inte fattat beslut om någon evakuering, utan det är något som i sådana fall beslutas i samråd med polis och räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.