Bräckeborna är kluvna inför skidtunnelbygget. Foto: SVT

Skidtunnel delar Bräcke

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget beslut om skidtunnel i Gällö under torsdagskvällens kommunstyrelsemöte. Kommunfullmäktige vill utreda frågan mer.

Beslutet om en skidtunnel i Gällö kommer dröja. Under torsdagen hade både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige möte och eftersom inga godkända anbud kommit in så skickades frågan tillbaka till näringslivsutskottet. Och det är en fråga som delar bygden.

– Jag är fruktansvärt kluven faktiskt. Som företagare vill jag få hit massor med turister till kommunen men jag tänker naturligtvis även på pengarna, säger Zorina Nilsson.

Skidtunneln i Gällö

– Kommun har väl så knappt om pengar ändå så de behöver väl inte storsatsa på något sånt, säger Lars-Erik Edler.

– Jag tycker att den behövs absolut. Det är väl bra att det blir någonting här i bygden, säger Tekla Nilsson.

Finansieras av skattepengar

Meningarna går isär bland folket i Bräcke kommun om skidtunneln som kallas Mid Sweden Ski Park. I och med att kommunen skulle behöva gå in med närmare 20 istället för 9 miljoner så är det ju deras skattepengar det handlar om. Nu har beslut fattats av kommunfullmäktige att återremittera frågan till näringslivsutskottet efter att anbuden för att bygga skidtunneln inte var tillfredsställande. Antingen för dyra eller ofullständiga.

– Det är precis det här som vi Centerpartiet och Miljöpartiet vill. Vi säger varken bu eller bä till projektet som sådant. Vi säger att vi måste kliva tillbaka och återremittera ärendet, säger Teresa Flatmo (C) oppositionsråd i Bräcke kommun.

Ny upphandling?

Nu ska kommunen bestämma sig för om de anbud som kommit in ska omförhandlas eller om det ska gå ut på en ny upphandling. Kommunstyrelsen sammanträder i februari igen och då hoppas kommunalrådet på att kunna gå vidare med projektet..

– Det är klart att det alltid är en risk. Men alternativet är det att sitta med armarna i kors och hoppas och tro att någon annan ska göra någonting. Vi måste också vara en möjliggörare för kommunen, säger Sven-Åke Draxten (S), kommunalråd i Bräcke kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet