Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Alexandersson privatmarknadschef på Jämtkraft, menar att allt bara handlar om ett missförstånd. Foto: SVT

Jämtkraft svarar på Mikaels Ivarssons fakturakritik: ”Vi hade kanske kunnat vara tydligare”

Uppdaterad
Publicerad

Jämtkraft har inte gjort fel när de räknat ut Mikael Ivarssons faktura. Men ett ”S” för mycket i uträkningen skapade förvirring.

– Det rör sig om ett missförstånd, säger Moa Alexandersson, privatmarknadschef på Jämtkraft.

Mikael Ivarsson undersökte noggrant vilka avgifter som skulle gälla när han nyligen bytte till Jämtkraft, men blev ändå förvånad när hans elräkning kom där det fanns avgifter han inte visste om. Nu svarar Jämtkraft.

I uträkningen stod det ”Övriga avgifter och påslagor”, men det skulle ha stått ”pålagor”.

– Det rör sig inte om ett påslag. De övriga avgifterna som nämns är kostnader som vi har att betala till handelsmarknadsplatser, till Svenska kraftnät och så vidare. Det är inte ett påslag och inga pengar som tillfaller oss, säger Moa Alexandersson privatmarknadschef på Jämtkraft.

Enligt Alexandersson står alla kostnader med i avtalsvillkoret men säger samtidigt att de kan bli ännu tydligare. Hon säger också att det senaste året har suget och efterfrågan att grotta ner sig i elräkningar ökat markant.

– För ett år sen ville inte folk veta detaljer. Nu försöker vi bli tydligare och utbilda kunder kontinuerligt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.