Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Edholm leder projektet ”Organisering av vandringsleder” som pågår fram till årskiftet. En av frågorna som återkommer inom projektet är finansieringen av de vandringsleder som finns på privatägd mark som i dag består av 261 mil. Foto: SVT

Vandringsleder i Jämtlands län saknar finansiering

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska föreningen Jämtland Härjedalen Turism driver projektet ”Organisering av vandringsleder” där de bland annat har inventerat de vandringsleder som finns i länet som består av 261 mil på privatägd mark. För att fortsätta underhålla lederna behövs det få in pengar och därför bör dessa ses som en del av länets kommuners infrastruktur menar projektledaren Andreas Edholm.

– Det här ska skötas lite av sig själv och det får inte kosta någonting. Men lederna bör se som en anläggning som kostar pengar att tillhandahålla, säger Andreas Edholm, projektledare vid Jämtland Härjedalen turism.

Sköts ofta ideellt

Huvuddelen av lederna som återfinns på privat mark sköts idag av ideella föreningar och underhållningsarbetet är beräknas till ungefär 10 miljoner kronor per år. Men det behövs mer pengar för organisering och bättre kvalitetssäkring av lederna.

Genom projektet hoppas föreningen att få gehör från länets kommuner genom att dessa kan hjälpa till genom att skjuta till med finansiella medel.

– Vi behöver få in det offentliga på ett annat sätt, säger Andreas Edholm.

I klippet berättar Andreas Edholm mer om detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.