Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om bakgrunden till att det blivit allt fler kontorskollektiv – där Jämtlands län tillsammans med Dalarna är allra coworkingtätast i landet. Foto: Maria Harning/SVT, SVT Design

Jämtlands län coworkingtätast i landet

Uppdaterad
Publicerad

En studie som nyligen publicerades visar att Jämtlands län, tillsammans med Dalarna, har flest kontorskollektiv – coworkingplatser – per 100 000 invånare.

Studien är gjord på uppdrag av Tillväxtanalys, och visar att det nu finns coworkinghubbar i de flesta kommuner i landet.

I studien finns både öppna coworkinghubbar där vem som helst kan hyra in sig, och kommunala hubbar för kommunanställda, med.

Pandemin drog igång trenden, som också fick inverkan på bostadspriserna i länet.

Coworking

Coworking är nästan som ett kontorshotell. Man hyr en plats och delar på gemensamma ytor, får tillgång till skrivare, kanske kaffe och andra saker. Men tanken med coworkinghubbar är mer socialt än ett kontorshotell. Det är ett kontorskollektiv – idén är att skapa informella nätverk som kan skapa mervärden för de som nyttjar hubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.