Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Stierna, fastighetsförvaltare på Strömsunds kommun, sitter på kommunens arbetshubb i Hammedal och jobbar flera gånger i veckan. Hör fördelarna i klippet Foto: Maria Harning/SVT

Mer fritid när Karin kan jobba från Hammerdal istället för Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Strömsunds kommun har nyligen öppnat sin andra arbetshubb, denna gången i Rossön. Sedan två år finns en hubb i Hammerdal. Dit åker kommunens fastighetsförvaltare och arbetar flera dagar i veckan.

Hubben, som även kan kallas för ett nav eller centrum, finns i det gamla kommunkontoret i centrala Hammerdal.

I samma hus finns biblioteket. Här finns tre hubbplatser som kommunens anställda kan nyttja, istället för att åka till kommunhuset i Strömsund.

Karin Stierna är kommunens fastighetsförvaltare. Hon bor i Gåxsjö och väljer att jobba från hubben i Hammerdal ett par dagar i veckan.

– Den största vinsten är restiden, säger hon. Det är nog 1,5 timme kortare restid när jag jobbar härifrån jämfört med Strömsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.