Barn- och utbildningsnämndens ordförande Joel Nordkvist (M) tycker att rektorernas varning stör processen.

Joel Nordkvist (M): ”Rektorerna oroar föräldrar”

Uppdaterad
Publicerad

Det var fel av rektorerna att slå larm i det öppna brevet till politikerna. Det menar Joel Nordkvist ,barn- och utbildningsnämndens ordförande i Östersund.Han försäkrar att eleverna ska få det stöd de enligt lag har rätt till.

– Det är ett pressat budgetläge, det är det för alla. Barn- och utbildningsnämnden är den nämnd som fått mer resurser , säger Joel Nordkvist.

Joel Nordkvist är medveten om att rektorerna varnar för att besparingskravet på skolan slår för hårt. De skriver bland annat att det finns en risk för minskad kvalitet i undervisningen, att elever kan få svårt att nå målen och att det blir stora konsekvenser för rektorernas arbetsmiljö.

Östersunds skolor i omorganisation

Rektorerna skapar oro

Joel Nordkvist anser att det är fel tillfälle för rektorerna att gå ut med ett så vasst öppet brev.

– Det är olyckligt att det blivit en offentlig diskussion innan vi tittat på det här gemensamt, säger Joel Nordqvist. Det skapar oro.

Hör Joel Nordkvist  om rektorernas varning i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds skolor i omorganisation

Mer i ämnet