Jörgen Persson (S) och Johan Loock (M) meddelar att de kommit överens om att styra vidare i minoritet. Foto: Sara Choghrich/SVT

Klart med nytt styre i Bräcke kommun

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Moderaterna i Bräcke kommun har enats om att styra vidare i kommunen i ett minoritetsstyre.

Beskedet kommer efter den politiska turbulens som uppstod i kommunen innan jul då Moderaterna valde att avbryta samarbetet med Vänsterpartiet, som då också satt med i styret. Bakgrunden var bland annat delade meningar om äldrevården och i synnerhet frågan om en nedläggning av demensboendet Furugränd.

Nu meddelar Socialdemokraterna och Moderaterna att de kommer att fortsätta styra tillsammans till slutet av mandatperioden.

– Det känns bra att vi kommit överens om ett fortsatt samarbete, och att vi inte rör om i olika poster och politiska uppdrag nu under den korta tid som är kvar fram till valet, säger Jörgen Persson (S), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Vill nå breda överenskommelser

Efter uppbrottet sa Moderaterna att samtal skulle hållas med alla partier för att hitta en väg framåt. Nu blir det alltså ett minoritetsstyre.

– Vi kommer att föra samtal med andra partier och bjuda in till diskussioner för att nå så breda politiska överenskommelser som möjligt i olika frågor, säger Johan Loock (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.