C, AfR, KD och M kommer att styra Ragunda kommun tillsammans denna mandatperiod. Foto: SVT arkiv

Nytt styre på gång i Ragunda – Centerpartiet med flera vill regera vidare

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet, Allt för Ragunda och Kristdemokraterna ämnar fortsätta styra i Ragunda kommun. Det meddelar partierna i ett pressmeddelande under tisdagskvällen. Även Moderaterna tar plats i styret.

I pressmeddelandet skriver partierna att man enats om ett 10-punktsprogram som bygger vidare på den tidigare mandatperiodens arbete. Man vill bland annat satsa på skolbygge i Bispgården samt öppna fler platser på äldreboendet Bergegården i Stugun.

”Vi ska ta fram en plan för turismutveckling tillsammans med näringslivet och fokusera på åtgärder som stärker kommunens näringslivsutveckling. I det arbetet ingår att stärka infrastruktur såsom väg, järnväg, tillgång till bredband och utbyggnad av laddinfrastruktur” skriver man vidare.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Men partierna skriver även att man kommer att behöva avyttra delar av kommunens fastighetsinnehav för att få ordning på ekonomin.

Sverigedemokraterna vågmästare

Samtidigt står det klart att de fyra partierna inte lyckas samla egen majoritet i fullmäktige. Tillsammans har de 11 mandat, vilket är lika många som S och V har tillsammans. Sverigedemokraterna med sina tre mandat ser därmed ut att bli vågmästare.

Ragunda kommun beslutar om nytt styre under kommunfullmäktige på torsdag.

Mandatfördelningen i Ragundas kommunval. Foto: SVT Design

Såhär sa Moderaternas Maud Herkules efter att det stod klart att partiet tagit plats i fullmäktige efter 20 års frånvaro. Nu ser de alltså ut att ingå i styret.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Så spännande” säger Maud Herkules i Västerede som drog igång Moderaterna i Ragunda efter att partiet stått utanför fullmäktige i 20 år. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet