Stående från vänster: Johan Loock (M), Cathrine Blomqvist (S) och Marina Mellgren (M). Sittande från vänster: Anders Lundqvist (V) och Jörgen Persson (S) Foto: Bräcke kommun

Klart vilka partier som ska styra i Bräcke

Publicerad

För första gången får Moderaterna riktigt inflytande i Bräcke kommun.

I Bräcke kommun är det nu klart att det blirSocialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet som ska styra tillsammans de kommande fyra åren.

– Valresultatet i Bräcke kommun blev otroligt jämnt och resulterade i att det inte blev vare sig klar höger- eller vänstermajoritet. För oss har det varit viktigt att få till ett så stabilt och långsiktigt hållbart styre som möjligt, säger Jörgen Persson (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

De tre partierna samlar tillsammans 15 av de 31 mandaten i kommunfullmäktige.

Det innebär att majoriteten får 15 mandat och de övriga får också 15 mandat, då Sverigedemokraterna får en tom stol i Bräcke den kommande mandatperioden. SD fick tre mandat men hade bara två valbara kandidater.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer