Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tog över juni 2022 och sedan dess har vi renoverat” – följ med till Högfjällshotellet i Storlien och se hur lokalerna ser ut nu. Foto: SVT

Klassiska hotellet i Storlien har renoverats för 150 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Under flera år har det stora Högfjällshotellet i Storlien varit igenbommat och ute till försäljning. Men sommaren 2022 tog nya ägare över och började med en omfattande renovering och nu har hotellet öppnat igen.

Det hamras, målas och snickras för fullt på Högfjällshotellet i Storlien:

– Ytterligare 50 rum har vi kvar att renovera. Sen är sociala ytor och sånt där som vi har hunnit gått igenom också. Vi har hunnit en bit i alla fall, säger Hans Bark.

Stor arbetsgivare

Totalt just nu har vi på lönelistan 44 anställda, säger han.

Hotellet är en stor arbetsplats och 2020 öppnade ett nytt köpcentrum i byn.

Frisör har öppnat salong

Martina Höiem har under flera år haft sin salong nere på byn i Storlien men nu när hotellet har öppnat har hon flyttat dit.

– Helt surrealistiskt att stå här uppe på hotellet som har varit stängt så många år och se att det nu börjar blomstra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.