Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till förskolan i Storlien och hör föräldrar om barnomsorgens betydelse för att få fler att flytta till bygden. Foto: Eva Danielsson/SVT

Antalet barn på förskolan i Storlien har dubblerats: ”Det är ju ren lyx”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sen öppnade förskolan i Storlien. Men det senaste året har den varit stängd vissa perioder på grund av personalbrist. Men nu har det vänt och antal barn ökar.

Det är full fart på förskolan i Storlien när SVT är på besök. Barnen trillar in klockan nio på morgonen. Niklas Holmedahl är där och lämnar sina tvillingar Ellen och Björn:

– Det är ju ren lyx, snacka om bortskämd i den här lilla byn, säger han.

Antalet barn har ökat

När barnomsorgen öppnade i januari 2021 var det fyra barn. Nu är de åtta och fler är på gång att börja under våren:

– När jag började var det bara fyra barn. Så det har fyllts på nu. Och vi har anställt en ny personal också. Så vi är två som jobbar här nu, säger hon.

Dragana Babovic har flyttat från Stockholm till Storlien, i videon här nedanför berättar hon om jobbet på förskolan och hur byn har utvecklats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är full rulle och mer roligt för oss pedagoger” – hör barnskötaren Dragana Babovic om att jobba på förskolan i Storlien. Foto: Eva Danielsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.