Möt kocken som återvände

Publicerad

2012 var kocken Alexander Nilson i Gäddede för att spela in ett tv-program. I fjol återvände han. Och han har inga planer på att lämna.

En del kanske minns tv-programmet Kniven mot strupen. Ett program där en kock åkte runt till restauranger som av olika anledningar hade problem. 2012 åkte tv-teamet till Gäddede.

– Det var en katastrof. Det var väldigt rörigt och det var det som jag då försökte lösa.

Tv-teamet lämnade, restaurangen kom på fötter och åren gick. Samtidigt fortsatte Alexander Nilson och hotellchefen Sten Danielsson att ha kontakt och för drygt ett år sedan tog de beslutet: Alexander Nilson skulle komma upp och jobba.

– En vecka senare var jag här och det var för att helt enkelt prova på något nytt. Jag har inga problem att flytta på mig, att få se nya miljöer. jag måste nog det också, säger han och fortsätter:

– Stockholm är jättevackert men man kan ju bli trött på det också. Här har du ju naturen och här finns ju egentligen allt du behöver.

Inte året om

Nu har han varit här i ett år.

Kommer du att vara kvar?

– Jo, det kommer jag nog men vi får se hur jag lägger upp det. Jag måste få lite mera struktur, just nu bor jag i  en av stugorna här till exempel.

Men frågan är om han kommer vara här året runt. Många jublar över den gångna vintern med mycket snö men det har inte varit något som Alexander uppskattat.

– Jag är ju ingen snöskoter-kille och skidor bryr jag mig inte heller om. Jag tycker om sommar, sol och då är det här fantastiskt. Det här kan ju vara ett bra sommarställe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer