Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalrådet Bosse Svensson (C) är tveksam till om ett nytt äventyrsbad är det som en dag ska ersätta Storsjöbadet. Foto: SVT

Kommunalrådet om Äventyrsbadet i Östersund: ”Inte högst upp på prioriteringen”

Uppdaterad
Publicerad

Rapporten om Storsjöbadets skick och stora renoveringsbehov kommer i ett läge när Östersunds kommun precis har påbörjat andra stora kommunala investeringar, som nytt vattenverk och skolrenoveringar. Pengar till nytt badhus finns inte i nuläget.

– Kommunen har ett ansvar för att säkra att det finns simundervisning och att det finns tävlings- och föreningsmöjligheter så vi måste ju bidra i det här, säger Östersunds kommunalråd Bosse Svensson (C).

Stora kostander

Men när dagen kommer att det inte längre är ekonomiskt försvarbart att lappa och laga Storsjöbadet blir det en tung utgiftspost för kommunen att bygga nytt. Ett badhus av den storlek och med liknande innehåll som Storsjöbadet har idag beräknas kosta mellan 300 och 500 miljoner.

– Jag ser naturligtvis framför mig att vi måste få in andra pengar än kommunala, när vi väl bygger. Sen måste vi också bestämma oss för om det är ett äventyrsbad vi ska bygga eller ett bad som fyller möjligheten för simundervisning, för handikappbad och för tävlingsverksamhet kanske mer än ett äventyrsbad, säger Bosse Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer