Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlanders förklaring till varför underhållet av södra skolan i Sveg blivit eftersatt. Foto: Bengterik Busk/SVT

Kommunalrådet beredd att låta rusta Södra skolan i Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Härjedalen, Lars-Gunnar Nordlander (S), anser att Södra skolan i Sveg ska genomgå en större renovering i samband med att de akuta skadorna efter ovädret Hans åtgärdas.

– Det är lika bra att få det gjort när skolan nu ändå är utrymd, säger han.

Södra skolan i Sveg drabbades av vattenskador då ovädret Hans drog fram i förra veckan – kommunledningen valde då att stänga skolan tills vidare.

Ovädret Hans

Redan innan ovädret var det stora problem med skollokalerna, en del utrymmen var redan utdömda och stängda för undervisning.

Utdragen diskussion om skolan

Anledningen till att underhållet blivit eftersatt beror enligt kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander bland annat på att man haft en lång och utdragen diskussion om hur skolstrukturen ska se ut.

– Det är olyckligt att den dragit ut på tiden.

Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander säger att ansvaret ligger hos kommunen men att det nu finns en plan för skolans framtid, han säger också att en del lokaler på skolan är i så dåligt skick att de måste rivas.

Södra skolan i Sveg huserar högstadiet och Härjedalens gymnasium som tillsammans har nästa 380 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Hans

Mer i ämnet