Kommunen skjuter på arenabeslutet

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle kommunfullmäktige ta beslut om utbyggnaden av Jämtkraft Arena, men nu skjuter man på beslutet.

Under ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på torsdag förmiddag beslutade man att återemittera ärendet om Jämtkraft Arena.

”När det gäller vilka investeringar som ska göras i Jämtkraft Arena och hur de ska genomföras beslutade Kommunstyrelsen att ärendet skulle återemitteras. Kommunstyrelsen kommer istället besluta om det under det ordinarie sammanträdet på tisdag nästa vecka”, skriver kommunen på sin hemsida.

ÖFK i Allsvenskan

Har ni kört över en enig nämnd nu?

– Nej det har vi inte. Men vi ska fortsätta diskussionen med ÖFK efter att ha lyssnat på de signalerna vi fått, säger kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S).

Signalerna, är det ÖFK-ordförandens animerade utspel i går?

– Det är inte utspelet jag syftar på. Men vi har ordinarie kommunstyrelse på tisdag och nu skjuter vi beslutet till dess, fortsätter hon.

Kommunstyrelsen beslutade också att Jämtkraft Arena ska stanna kvar inom det kommunala bolaget Östersund Sport och Eventarena AB. Meningen var att anläggningen skulle hamna under kultur- fritidsnämnden, men genom att hålla kvar det i bolaget konkurrerar inte investeringarna med dem inom annan kommunal verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet