Foto: SVT/TT

Kommunen pausar utbetalning av sponsorpengar till ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun har beslutat att tills vidare stoppa utbetalningarna av sponsor-pengar till Östersunds fotbollsklubb, rapporterar P4 Jämtland.

Beslutet togs sedan Fotbollskanalen avslöjat att en ÖFK-anställd varit misstänkt i ärendet gällande Daniel Kindberg. Men på grund av preskriptionstiden är brottsmisstankarna nu avskrivna från personen.

Östersunds kommun sponsrar ÖFK med totalt 900 000 kronor per år, uppdelat i tre utbetalningstillfällen som alla är lika stora. Två av tre utbetalningar är redan gjorda detta år. Den tredje skulle ha betalats ut i dagarna men har nu stoppats, det var P4 Jämtland först med att rapportera.

– Jag har ingen mer info än någon annan, säger kommunalrådet Bosse Svensson (C) till SVT, och förtydligar att betalningen bara ska pausas innan de vet mer.

– Jag bett kommundirektören att tillfälligt stoppa utbetalningen innan vi vet mer. Vi ska ha en diskussion om det här så fort som möjligt, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.