Jessica Rosén, Kultur- och fritid i Östersund, har bl.a curlinghallens verksamhet på sitt bord. Hör henne berätta vad kommunen nu kan göra för att hjälpa klubben i den situation som uppstått. Foto: Björn B Schäfer

Kommunens svar om framtiden för curlinghallen i Östersund

Publicerad

Östersunds kommun äger curlinghallen i Östersund men det är klubben som driver den. Klubbens medlemmar spolar och sköter om den speciella isen som sporten kräver.

I klippet svarar kommunen vad de kan göra för att hjälpa klubben som just nu har det extra kärvt.

Det var för snart 10 år sedan som Östersunds kommun kvittade en skuld från curlingklubben och tog över ägandet från den dåvarande curlingalliansen, som byggt hallen redan på 80-talet.

Inte första gången

Vid ägarbytet skrevs avtal att föreningen skulle sköta driften men att kommunen skulle stå för själva huset och ansvara för teknisk utrustning som kylaggregatet till isen. Och det är det här som curlingklubben nu är kritisk till. Det är nämligen inte första gången som isen har förstörts för att tekniken fallerat.

Hör mer i klippet vad kommunen har för tankar om framtiden för curlingen i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.