Oppositionsrådet Teresa Flatmo (C) är inte nöjd med beslutsgången för de extra pengar som nu skjuts till för bland annat en parkering vid skidtunneln i Gällö. Foto: SVT

Kommunfullmäktige sa ja till extra pengar för skidtunneln

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag beslutade kommunfullmäktige i Bräcke kommun att skjuta till ytterligare 1,7 miljoner till skidtunneln i Gällö. Men oppositionsrådet är inte nöjd med beslutsgången och försökte få igenom en återremiss i frågan.

Hittills har 37 miljoner lagts på att bygga skidtunneln i Gällö. Nu har kommunfullmäktige beslutat att budgeten ska utökas med 1,7 miljoner för en parkeringsplats och 475.000 kronor till ett vattensystem för snötillverkning.

Men enligt oppositionsrådet Teresa Faltmo (C) har saken inte gått rätt till. På torsdagen var bland annat Teresa Flatmo med på ett besök vid skidtunneln och såg den asfalterade parkeringen.

Skidtunneln i Gällö

– Att vi sedan ska ta ett beslut samma dag i kommunfullmäktige är väldigt konstigt. Det är anmärkningsvärt att detta har blivit byggt innan kommunfullmäktige har beslutat om utökad investeringsbudget. Det kan vara svårt att förstå om man inte är insatt i politiken, men det kan jämföras med att man bygger ett hus innan man fått ett lån från banken, säger Teresa Flatmo till SVT Nyheter Jämtland.

”Blir pinsamt för majoriteten”

Teresa Flatmo menar att det inte har funnits någon konflikt i om parkeringen skulle byggas eller inte, utan konflikten ligger i hur beslutsgången har gått till.

– Det blir pinsamt för majoriteten att de inte bara erkänner att de gjort ett misstag. Det är så konstigt allting, säger Teresa Flatmo.

Under torsdagen röstade åtta ledamöter för att ärendet skulle återremitteras, men det var inte tillräckligt för att skicka tillbaka beslutet för ytterligare behandling.

SVT Nyheter Jämtland har sökt ordförande i kommunstyrelsen, Sven-Åke Draxten (S), för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet