Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bengterik Busk/SVT

Kommunchefen i Härjedalen har fortsatt förtroende för åtalade chefen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Härjedalen har fortsatt förtroende för den chef som igår åtalades misstänkt för misshandel av en av sina underordnade. Chefen var avstängd under kommunens egen utredning som kom fram till att man har fortsatt förtroende för chefen och det faktum att han åtalades igår ändrar inte kommunens inställning

– Min bedömning är att den aktuella chefen har förtroende både hos sin personal och hos oss i ledningen, men det som hänt är oacceptabelt, säger kommunchefen Gunnel Gyllander.

– Blir det en fällande dom får vi göra en ny bedömning, säger hon.

Det var i slutet av februari i år som den aktuella chefen under en fikarast slog till en av sina underordnade. ”Misstänkt har slagit ett slag med öppen handflata som träffat målsägaren i bakhuvudet. Detta har orsakat smärta hos målsägaren”, står det bland annat i åtalet.

Händelsen inträffade när chefen var på väg ut ur rummet där det ska ha skämtats om att uppfostringslavetter.

I polisförhör har den aktuella chefen sagt att han ”halkade dit på en jargong” och att det var ett impulsivt puckat, idiotiskt skämt i en stressad siutation. Han har också bett den anställde om ursäkt.

Den anställde har efter händelsen valt att sluta sin anställning hos Härjedalens kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.