Turbulent kring beslutet om bygglov för nytt hotell i Ullådalen Foto: SVT

Konfliktfyllt beslut om lägenhetshotell i Ullådalen i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av ett lägenhetshotell i Ullådalen i Åre fick klartecken av samhällsbyggnadsnämnden. Men det har fortsatt att blåsa kring beslutet. Utslagsrösten var jävig, menar nämndens ordförande.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Katrin Wissing (MP) är  fortsatt kritisk till hanteringen av bygglovsärendet. Enligt P4 Jämtland ville Wissing stoppa  moderaternas  ledamot , Glenn Söderberg, för att delta i beslutet eftersom han kan ses som jävig. Glenn Söderberg drev Ullådalsstugan tills den stängde i våras.

Men nämnden höll inte med Katrin Wissing och röstade för att Glenn Söderberg skulle få närvara. Glenn Söderberg ser själv inga problem med att  han var med och  röstade för bygglovet.

– Jag anser att jag självklart inte varit jävig, säger Glenn Söderberg till P4 Jämtland.

Inget avtal idag

Söderberg tilläger att han idag inte har något avtal för att driva den nya restaurangen.

Katrin Wissing har tidigare kritiserat nämndens ja till bygglovet eftersom hotellet planeras bli större än väntat och dessutom sträcker sig in över icke planlagd mark . Lägenhetshotellet har i ansökan vuxit från 7 000 kvadratmeter till 12 000 kvadratmeter.

Norska finansiärer står bakom byggplanerna.

Fakta: Det här är beslutet

Samhällsbyggnadsnämnden i Åre har efter flera år av process gett bygglov för nybyggnad av lägenhetshotell i Ullådalen.

Cirka 80 bostadsrätter, restaurang, pool och spa blir det i första steget. Den nuvarande Ullådalsstugan kommer att rivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.