Körde över man – frias

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som körde över en man på Rödöbron förra hösten, frias från ansvar för olyckan.

Det var en novemberkväll 2014 som en man i 40-årsåldern fick allvarliga skador efter att han blivit överkörd på Rödöbron. Den 23-åriga kvinna som kört över honom åtalades för vållande av kroppsskada. Men tingsrätten i Östersund friar henne helt från ansvar.

Det som hände under kvällen i november var att mannen, av oklar anledning, låg utslagen på Rödöbron. En förbipasserande såg mannen ligga på vägen och stannade för att titta till honom. Den förbipasserande lämnade helljus och varningsblinkers på.

Omfattande skador

Strax därefter kom den 23-åriga kvinnan körande från andra hållet. Hon upptäckte mannen som låg på vägen sent, och körde över honom. Mannen fick omfattande skador av påkörningen, med flera frakturer och skadade organ.

Åklagaren hade menat att kvinnan varit oaktsam, när hon inte saktat ner farten när hon såg att det stod en bil med helljus och varningsblinkers vid vägen. Men tingsrätten menar att kvinnan förvisso hade kunnat sakta ner farten tidigare, men att hon inte varit så oaktsam att hon kan fällas för brott.

Därför frias kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.