Förare åtalas för Rödöolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig kvinna åtalades på onsdagen misstänkt för att ha kört på – och allvarligt skadat – en mopedist på Rödöbron.

Det var en 6 november ifjol som en mopedist som kört omkull och blivit liggande på vägen vid fästet till Rödöbron, på Frösösidan, blev påkörd av en personbil. Nu åtalas en 23-åriga bilförare för trafikolyckan, kvinnan åtalas som misstänkt för vållande till kroppsskada.

Enligt åklagaren har 23-åringen begått brottet av oaktsamhet. Hon har inte saktat ner sin hastighet trots att hon blivit bländad av en parkerad bil som stannat med helljusen/varningsblinkers påslagna. Det har medfört att 23-åringen inte uppmärksammat mopdisten som legat utslagen på vägen efter att tidigare ha kört omkull. Kvinnan har därefter kört på honom.

Mopedisten som är en man i 40-årsåldern, skadades allvarligt vid olyckan. I åtalet räknar åklagaren upp en rad skador, bland annat har olyckan lett till en sårskada i huvudet, en blödning i hjärnan, luft i lungsäcken, krossblödningar i lungorna samt revbensbrott, brott på kotutskott, bröstkotor och ländkotor och brott på bäckenbenen.

Kvinnan själv nekar till brott. Hon anser sig inte ha varit oaktsam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.