Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Där sker ett gripande med dragna vapen.” Se polisens egen film där narkotikasmugglare grips på en skogsbilväg utanför Funäsdalen i Härjedalen. Foto: Polisen

Här grips narkotikasmugglarna i Härjedalen: ”De har dragna vapen, personerna ute ur bilen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen visste att misstänkta narkotikasmugglare var på väg från Norge till Sverige.

Med hjälp av helikopter kunde de spåras upp och gripas på en skogsbilväg utanför Funäsdalen i Härjedalen.

Se polisens egen film av gripandet ovan.

Kriminella gäng är i färd med att bygga upp en marknad för narkotikahandel i Norge och mycket av drogsmugglingen går genom Jämtlands län. Det konstaterar polisen, som i förra veckan genomförde omfattande gränskontroller i bland annat Storlien.

– En sådan här dag kan det verka väldigt lugnt, men det sker mycket under ytan, säger Andreas Zelander, gruppchef för polisen till SVT som var på plats en av dagarna.

Knarkets väg genom Jämtland

Sedan några år har samarbetet mellan norska och svenska polisen och tullen utökats. Det har givit resultat, enligt Andreas Zelander.

Två smugglare filmade när de grips

Nyligen avslöjades narkotikasmugglare som tog sig över gränsen till Norge i norra delen av Jämtlands län. Med sig hade de kokain värt miljontals kronor.

Ett annat exempel där samarbetet ledde till ett gripande kan du se ovan, det är polisens egen film som visar hur två narkotikasmugglare grips utanför Funäsdalen i Härjedalen.

De båda som grips på filmen avtjänar nu sju och ett halvt år respektive fem och ett halvt års fängelse för grova narkotikabrott.

Det var efter tips från allmänheten om en misstänkt bil som polisen kunde gripa de båda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkets väg genom Jämtland

Mer i ämnet