Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi kan inte erbjuda skyhöga löner och måste därför hitta andra sätt för att få vikarier, säger Marie Hermansson, verksamhetschef för bistånd, hälsa och sjukvård. Foto: SVT

Krokom lockar sjuksköterskor med fiske och hunddagis

Publicerad

I sommar erbjuds sjuksköterskor och distriktssköterskor som vill komma till Krokoms kommun och sommarjobba fritt boende, hunddagis och fiskekort.

Krokoms kommun har svårt att hitta sjuksköterskor som vill sommarjobba i kommunen. Marie Hermansson är verksamhetschef för sjukvården i Krokom och hon flyttade själv hit till Jämtland från Stockholm för 15 år sen. Utifrån sina egna erfarenheter kom hon på den här iden:

– Kommunen har inte råd att ta in dyra bemanningssjuksköterskor eller erbjuda skyhöga löner, istället försöker vi locka sommarvikarier på det här sättet, säger säger Marie Hermansson, verksam­hetschef för bistånd, hälsa och sjukvård.

Sommaren 2019 sökte ingen sjuksköterskevikariaten. Krokoms kommun hade bara en bemanningssjuksköterska, några studenter och några timvikarier. Två enhetschefer och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan tvingades hoppa in och jobba:

– Förra sommaren var otroligt tuff att få vikarier, säger Marie Hermansson, verksam­hetschef för bistånd, hälsa och sjukvård.

Flera har hört av sig

Flera sjuksköterskor runt om i landet har hört av sig.

– Vi har redan fått förfrågningar från tolv sjuksköterskor, säger Marie.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer