Pandemin en tuff utmaning för kulturskolan i Åre – ”Vi ställde inte in utan tänkte om”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av pandemin kunde inte kulturskolan ”Krumelur” i Åre kommun vara ute i klasserna som de brukar. Men istället för att ställa in verksamheten tänkte de om.

Just nu pågår det en Krumelur-utställning om superhjältar i vardagen på alla kommunens bibliotek. Materialet är gjort av elever från förskoleklass, årskurs 1 och 2.

Kulturskolan har tillsammans med biblioteken i Åre kommun, skapat filmer som inspiration till utställningarna:

– Klasserna har fått jobba fritt utifrån tre olika teman som handlar om hur man kan vara en superhjälte i vardagen med utgångspunkt i de globala målen.

Vill väcka lust till kulturupplevelser

Syftet med Krumelur är att inspirera barn och personal till att använda sång, bild, musik, rytmik, dans och drama i det dagliga skolarbetet. Krumelur vill väcka lust till olika kulturupplevelser och vidareutveckla samarbetet mellan skola och kulturskola.

– Barnen i alla förskolor samt årskurs 1 och 2 har byggt, målat och ritat. Och nu visas ”Superhjältar”-utställningen på alla bibliotek i kommunen, säger Eleanor Lundberg musikpedagog. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.