Kommunalråd Christina Hedin (V) Foto: SVT

Kulturfestival med fokus på mat

Uppdaterad
Publicerad

Varje år håller Creative Cites ett årsmöte i nån av de städer som är medlem och året 2016 är det Östersund som får äran.

Mellan den 12-18 september pågår gastronomi- och kulturveckan i länet med många aktiviteter i Östersund, men även på andra orter i länet.

– Allt från boksläpp till film- och matfestival och det kan vara föreläsningar och det kan vara saker man kan äta. Det är väldigt väldigt blandat, det är över 100 aktörer och 100, säger Dag Hartman, projektledare.

Gastronomi- och kulturveckan

”Alla jämtar kan vara stolta”

Det var för två år sedan som man beslutade att Östersund skulle bli staden för årsmötet 2016 och det är enligt kommunalrådet Christina Hedin (V) är det ett viktigt arrangemang för länet.

– Det jag hoppas på som ska komma ut ur det här är kommunens arbete i statsutveckling, att Östersund funderar på hur man ska utvecklas och få inspiration av andra städer, säger Christina Hedin, kommunalråd.

Arrangemanget finansieras av tillväxtverket, regionen och Östersunds kommun, Östersund går själva in med 850 000 kronor medan regionen lägger 450 000 kronor.

Programmet finns att ta del av på visit Östersunds hemsida.

Vad är Kreativa Städer?

Creative Cities tillhör Unesco som är Förenta Nationernas organisationen för vetenskap, utbildning och och kultur. Syftet med organisationen är att städer runt om i världen tillsammans samarbetar för att genom kultur göra sin stad mer attraktiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gastronomi- och kulturveckan

Mer i ämnet