Kvinnliga skidåkare i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Ida Ström och Emil Stegfelt går på skidgymnasiet i Järpen och har startat ungdomsföretaget Makalu Magazine. Båda brinner för skidåkning och tyckte att det saknades ett skidmagasin med fokus på tjejer. Så de bestämde sig för att göra ett eget. Idag lanserades första numret av den digitala tidningen.

– Tjejer får inte så mycket plats i de skidtidningar som finns idag därför har vi gjort den här tidningen med fokus på tjejer, säger Emil Stegfeldt.

Det hela började som ett skolprojekt i augusti.

– Jag har alltid varit intresserad av att skriva och Emil av fotografering och det här har alltid varit ett dröm projekt, säger Ida Ström.

De har själva byggt upp layouten, skrivit, fotograferat och jagat annonsörer. De har marknadsfört projektet på sociala medier bland annat med kampnajen ”50 anledningar: Varför berget?”  där tjejer har fått berätta om sin passion till skidåkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.