Sveriges lagkapten i paraishockey, Peter Ojala, minns hur man säkrade spel i Paralympics i Sydkorea i Östersund arena. Foto: Arkiv / Fredrik Lundmark, SVT

Lagkaptenens starka känslor för Östersund – ”Jag fick rysningar när jag kom in i arenan”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lagkapten i paraishockey, Peter Ojala, är på snabbvisit i Östersund för att hjälpa arrangörerna inför den stundande B-VM turneringen som ska spelas här i mitten av september.

Det är ett kärt återseende för Peter Ojala att kliva in i Östersund Arena. Det var nämligen här som han och Sverige för snart fyra år sedan säkrade en plats till Paralympics i Pyeongchang i Sydkorea.

– Det är så härligt att det är i just Östersund vi ska få spela igen. B-VM skulle ju ha spelats i våras, så vi har väntat och väntat. De starka känslorna från när vi spelade här 2017 försvinner aldrig, och jag kände likadant igen när jag kom in här på arenan idag, säger Peter Ojala.

SVT Nyheter Jämtland träffade den svenske lagkaptenen under hans besök i Östersund. I klippet ovan kan du höra hans minne från 2017, tankegångarna inför den stundande B-VM turneringen samt vägen mot nästa års paralympics i Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.