• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Under en digital pressträff på onsdagen iberättade Jöran Hägglund varför han slutar. Hör om hans nya uppdrag på regeringskansliet. Foto: via Skype

Landshövdingen: ”Jag är som potatis – går att använda till det mesta”

Uppdaterad
Publicerad

Under en digital pressträff berättade landshövding Jöran Hägglund varför han slutar och om hans nya uppdrag inom regeringskansliet.

Jöran Hägglund började pressträffen med att berätta att det är bristande hälsa som lett fram till beslutet att sluta som landshövding.

– Vad än många tror så har det inget att göra med de skriverier den senaste tiden om mig som person och mitt uppdrag. Jag hade gärna stannat kvar hela perioden men det är hälsan som avgjort, berättar Jöran Hägglund.

regeringskansliet

Han avslutar sin landshövdingetjänst den sista november och ska därefter få uppdrag inom regeringskansliet fram till den sista juli. Därefter väntar pensionering.

I klippet hör du vad Jöran Hägglund har för förhoppningar på det nya uppdraget i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.