Länets kommuner ska undersöka hur alkoholvanorna i länet ser ut tillsammans med CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. Foto: TT

Länets kommuner granskar sitt arbete mot alkohol och droger

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska kommunerna i Jämtlands län ta tempen på hur deras drogförebyggande arbete går. Målet är att skapa en helhetsbild och vidta eventuella åtgärder där det behövs. 

Arbetet görs tillsammans med CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Igår deltog representanter från länsstyrelsen och kommunerna i ett möte där CAN presenterade lokala siffror för situationen gällande alkohol, narkotika, dopning och tobak. Bland annat lyftes trender vad gäller konsumtionsvanor, tillgänglighet och brott.

I ett senare skede kommer CAN att hålla enskilda dialoger med varje kommun för att diskutera den lokala situationen och för att se om något inom det drogförebyggande arbetet som kan förbättras.

– Med det här underlaget får vi reda på vad som är våra styrkor och svagheter vilket är en viktig utgångspunkt för hur vi kan vi rikta våra insatser framöver, säger Therese Räftegård Färggren, ANDT-samordnare på Länsstyrelsen Jämtland i ett pressmeddelande.

(*ANDT = Alkohol, Narkotika, Doping Tobak,)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer