Trots protester från allmänheten väljer Länsstyrelsen i Jämtland att avslå överklaganden om att inte riva Hotell Tänndalen. Foto: Morgan Grip

Länsstyrelsen avslår överklagande om Hotell Tänndalen

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Jämtland avslår de överklaganden som har kommit in gällande rivningslov och bygglov för fastigheten Funäsdalen 25:8, den fastighet där före detta Hotell Tänndalen ligger.

Flera fastighetsägare och en bostadsrättsförening hade överklagat kommunens beslut att bevilja rivnings- och bygglov för flerbostadshus med ett 50-tal lägenheter på fastigheten.

Några av de klagande invände på höjden på de nya byggnaderna, andra på att Hotell Tänndalens byggnader är skyddsvärda av flera anledningar och att det skulle uppstå trafikstörningar och buller.

Strider inte mot detaljplanen

Länsstyrelsen konstaterar att de inte kan pröva frågan om revidering av detaljplanen och det beviljade bygglovet strider inte mot gällande detaljplan.

När det gäller frågan om rivningslov så har inte grannar klagorätt i sådana frågor. Det är kommunen som att bevaka sådana frågor.

När det gäller trafikstörningarna så menar länsstyrelsen att det inte finns någon risk för betydande olägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.