Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tycker mycket om mitt arbete och hur jag blir behandlad”- hör Larisa Pidriz berätta om jobbet som kock. Foto: Eva Danielsson/SVT

Larisa flydde kriget i Ukraina – nu jobbar hon som kock i Krokom

Publicerad

Larisa Pidriz flydde kriget i Ukraina och fick, via projektet Care for Ukraine, jobb som kock i Krokom.

– Jag lagar mycket ukrainsk mat, säger hon.

– Det är många kvinnor som kommit hit och att det rent generellt sätt är svårare för utrikes födda kvinnor att komma ut i arbete, säger Anna Wolvén som jobbar med projektet i Krokoms kommun.

Pluggar svenska

I anställningen ingår också att lära sig svenska språket så Larisa har lektioner i svenska två dagar i veckan i Föllinge.

Ukrainakriget och Jämtland

Krokoms kommun, Arbete och integration, har beviljats projektmedel från ESF, Europeiska socialfonden, för att bedriva projektet Care for Ukraine. Målet för projektet är att Krokoms kommun ska ta tillvara på de ukrainska medborgarnas erfarenheter och kompetenser, samtidigt som både privata och offentliga arbetsgivare ska få tillgång till arbetskraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakriget och Jämtland

Mer i ämnet