En explosion inträffade vid 11-tiden utomhus i industriområdet i Lugnvik, Östersund Foto: Björn B Schäfer

Explosion i Lugnvik – en person har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Lugnvik utanför Östersund. Mannen avled i samband med en explosion. Ytterligare en person är svårt skadad.

Vid 14.30-tiden meddelar polisens regionledningscentral att en man i 30-årsåldern har avlidit i samband med en arbetsplatsolycka som inträffade i Lugnvik vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen. Anhöriga har underrättats om dödsfallet-

Exakt vad det är som har inträffat kan inte polisen säga, inte heller vad det är som har exploderat.

Ytterligare en person, en man i 60-årsåldern,  har förts till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Anställda av Östersunds kommun

Både den omkomne och den skadade personen var anställda av Östersunds kommun.

– Tyvärr är det en av våra anställda som omkommit, och en som förts till sjukhus, säger kommundirektör Anders Wennerberg till SVT Nyheter Jämtland.

– Det är en oerhörd förlust, främst för familjen och våra tankar går till dem i denna svåra stund. I ett slag har en duktig och omtyckt arbetskamrat ryckts ifrån oss. Vi tänker även på vår skadade arbetskamrat och hans anhöriga, säger Örjan Jervidal, förvaltningschef på Teknisk förvaltning i ett pressmeddelande.

Platsen där olyckan inträffade är ett stenförråd som Östersunds kommun har.

Enligt op.se bekräftar chefen för teknisk förvaltning, Örjan Jervidal, att det rör sig om någon typ av sprängämne som detonerat.

– Jag vet inte hur länge det legat på platsen eller vem som fraktat dit det, säger Jervidal till op.se.

Förundersökning inledd

Polisen har varit på platsen och gjort en teknisk undersökning.  En förundersökning om vållande till annans död och vållande till kroppsskada har upprättats. Förundersökningen leds av åklagare vid Riksenheten för miljö-och arbetsmiljömål.

Nationella bombskyddet är på väg till platsen som fortfarande är avspärrad för att säkerställa att det inte finns fler farliga föremål på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängolyckan i Lugnvik

Mer i ämnet