Bilden är en genrebild. Foto: Mats Lennartson, TT

Lavin i Åre – fjällräddningen tror inte att någon fastnat

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm larmades kl 11.16 om en lavin i Åre.

Lavinen ska ha gått vid Västra ravin. Enligt Gunilla Jensen teamledare på SOS Alarm så ska ingen person vara skadad. Ingen ambulans är skickad och räddningstjänsten avvaktar på stationen. Enligt uppgifter kan det finnas risk för ytterligare ras.

– Laviner är i första hand polisens ansvar och dom har bett oss vara beredda, säger Kåke Rosén som är insatsledare hos Räddningstjänsten i Åre idag.

Inga spår in i området

– Det är en lavin, 150 meter bred, som har gått, det finns inga spår in i området men vi har beslutat om fjällräddning för säkerhets skull, säger Ann-Christin Jensen kommunikatör vid polisen i Östersund.

Även Anders Aspholm, säkerhetsansvarig på Skistar, bekräftar att inga spår syns in eller ut ur lavinområdet. 

– Så troligen har den utlösts spontant. Det är utanför Skistars område, men eftersom vi har vår personal snabbt på plats så kommer vi hjälpa till. Vi kommer att söka igenom området, men först måste vi säkra upp, säger han.

Fjällräddningen avslutad

Området har kontrollerats både från marken och från helikopter och efter det meddelar polisen att fjällräddningen avlutats ”då inget tyder på att någon befunnit sig i lavinorådet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.