Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vattenlek, linbana och klätterställningar ska förhoppningsvis få fler att stanna och upptäcka Krångede museum. Lars-Erik Lindström berättar mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Lekpark ska locka fler besökare till Krångede museum

Publicerad

Med hjälp av bidrag på 1,3 miljoner kronor, och otaliga ideella timmar, står snart lekparken i Krångede klar att utforskas av de yngre. Förhoppningen är att besökare som stannar och leker också ska upptäcka det föreningsdrivna museet strax intill.

Mitt i sommarhettan är det uppfriskande att höra och se små bäckar porla kors och tvärs genom lekparken utanför Krångede museum. Men än är bäckarna bara halvfyllda och det återstår en hel del jobb innan parken är komplett.

– Planen var att inviga parken den här sommaren men en del förseningar har uppstått som vi inte kunnat råda över, säger kassören i Krångede museiförening, Lars-Erik Lindström. Nu siktar vi istället på invigning i höst.

Miljonbidrag

Lekparken har blivit möjlig tack vare bidrag på totalt 1,3 miljoner från Riksantikvarieämbetet, EU, och från Fortum som äger kraftstationen i Krångede.

Många attraktioner

Lekparken har, förutom gungor och klätterställningar, ett vattentema med små forsar och vattenfall men även en slumpstyrd fontän där barn och vuxna har nedblötningsgaranti. Som extra krydda ska också en miniatyrtågbana byggas inom parkområdet.

Se mer från lekparken i Krångede i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.