Linda pluggar hemma: ”Vi skulle haft praktik nu men så blev det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan drygt två veckor tillbaka pluggar alla gymnasieelever hemma. Linda Liljekvist är en av dom. Och visst går det, men det finns en hel del svårigheter. Inte minst eftersom Linda går en praktisk linje.

Hör henne berätta om livet som hemmastudent i klippet ovan.

Linda Liljekvist går sista året på el och energi på Fyrvalla gymnasium. Vid den här tiden skulle hon och hennes klasskamrater egentligen haft praktik men så ser verkligheten inte ut. Coronapandemin har gjort att hon, och alla andra gymnasieelever, nu pluggar hemma.

– Vi skulle egentligen haft praktik hela våren men nu sitter vi här hemma och då är det inte så lätt att ha praktik, säger hon.

Coronaviruset i Jämtlands län

Uppkopplad mot läraren

När SVT kommer och hälsar på henne har hon kopplat upp sig mot läraren Tomas Ahrlin. Via datorn går de igenom vissa uppgifter som Linda ska göra.

– Vi är uppkopplade från klockan åtta på morgonen då läraren går igenom vad vi har att göra. Sedan rullar dagen på. Känner vi att vi har koll på läget kan vi plugga själv, men annars finns läraren uppkopplad hela tiden. säger Linda Liljekvist.

Kräver disciplin

Eleverna kan lägga upp dagen lite som de vill bara de får uppgifterna gjorda.

– Det har ändå funkat ganska bra, säger hon.

Är det lätt att man drar ut på det och börjar göra annat istället?

– Visst är det så. Det finns ju betydligt roligare saker att göra hemma än att plugga, men jag tycker ändå att det har funkat ganska bra. Man får ju göra upp ett schema och så får man bocka av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet