Lars ”Linken” Lindqvist om kritiken mot Åre-VM

Uppdaterad
Publicerad

Italienska tränare har i den stora sporttidningen La Gazetta dello Sport fört fram skarp kritik mot VM-organisationen, men styrelseordförande för alpina VM ser den som obefogad, som del i spelet om nästa OS.

Mycket av den italienska kritiken handlar om snökaoset på Arlanda som fick till följd att åkare försenades, skidor hamnade på efterkälken och störtloppsträningen fick ställas in.

Kritiken har lett till irritation i Åre. OS-kriget har börjat, menar företrädare för VM-organisationen i Åre och anspelar på att även italienska Cortina har ansökt om att få arrangera vinter-OS och därför har intresse av att Sverige framställs i dålig dager.

Alpina VM 2019

– Alla i den här alpina cirkusen vet om att det är så här det går till. Inställda tävlingar är vanligt, man måste ha reservplaner för transporter och så, säger Lars ”Linken” Lindqvist, styrelseordförande för alpina VM.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM 2019

Mer i ämnet