Resterna efter restaurangen Ragnarök som brann 2013 i Brunflo ligger kvar på tomten. Foto: SVT

Ljusning i sikte för anskrämlig tomt

Uppdaterad
Publicerad

I september 2013 brann restaurangen Ragnarök i Brunflo ned till grunden. Fortfarande ligger brandresterna i brötar på tomten.

Jan-Eric Håkansson i Optand har engagerat sig i det han tycker är en allt för anskrämlig skönhetsfläck i Brunflo. En gång per år har han skrivit insändare och han har även skrivit ett brev till kommunstyrelsen.

– Från dem har jag inte hört ett pip, inte ens en bekräftelse på att de tagit emot skrivelsen, säger Håkansson.

Ansvariga känner inte till ärendet

Och miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, som ansvarar för frågan, säger sig inte ha fått ett sådant här ärende.

Bakgrunden till den sorglustiga historien är att när huset brann ned för fyra år sedan fanns ingen gällande försäkring.

– Jag hade missat att betala i tre månader och då inträffade branden, berättar fastighetsägaren.

Resterna efter restaurangen Ragnarök som brann 2013 i Brunflo ligger kvar på tomten. Foto: SVT

Eller rättare sagt, den före detta ägaren. Han dyker upp medan SVT Nyheter Jämtland befinner sig på platsen och han berättar att hela fastigheten såldes tisdag 2 maj.

Ny ägare

Därmed hamnar ansvaret för bråten på den nye ägaren.

– Det låter positivt att tomten är såld. Vi har ingen anledning att tro något annat än att köper man en fastighet så vill man göra något av den, säger samhällsbyggnadschefen Lars Andersson.

Både grannar och andra som regelbundet passerar genom Brunflo har alltså sett sig less på den anskrämliga tomten. Juristen Mats El Kott, som är ombud för den tidigare ägaren, föreslog att Brunfloborna skulle gå samman och röja upp på tomten.

”Fullständigt dum i huvudet”

Förslaget lovordades av socialdemokratiska kommunalrådet Anders Edvinsson.

– Jag har fått skiftande reaktioner på det. Någon har varit positiv men det har inte saknats dem som tycker att jag är fullständigt dum i huvudet, säger Edvinsson.

Men hela saken hamnar nu i ett nytt läge i och med överlåtelsen. Vi har sökt den nye ägaren för att höra ur hans planer ser ut, men vi har inte lyckats nå honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.