Foto: SVT

Ljussablar och pärlplattor – Star Wars har inspirerat generationer

Uppdaterad
Publicerad

Linus Bergman och Lotta Gahlin bor i Mörtån utanför Stugun i Ragunda kommun. Under hösten har paret inrett loftet i huset till hemmabiorum och huvudtemat är självklart – Star Wars.

– En del kanske tycker det är lite barnsligt men för oss är det djupare än så. För oss som tillhör Star Wars-generationen är det inget konstigt, säger Linus.

Tusentals pärlor

Lotta är inte på samma sätt som Linus uppväxt med Star Wars, men har med tiden lärt sig älska serien även hon. Hennes pysselintresse har dessutom bidragit till inredningen på bio-loftet. Hon har börjat göra pärltavlor med Star Wars favoriterna som motiv.

– Jag har inte riktigt koll på hur lång tid det tagit, men det är omkring 12.000 pärlor per tavla, berättar Lotta.

– Det blev så mycket bättre än vad jag vågade hoppas på och extra kul att ha något som ingen annan har, säger Linus.

Bioloftet är fortfarande inte helt färdigbyggt. Det finns kartongvis med prylar som väntar på att förgylla rummet. Förhoppningsvis kommer det bli ytterligare pärltavlor också berättar Lotta.

– Ja det kommer jag nog att göra. En helkroppsfigur av Darth Vader vore coolt, men det kan vara lite svårt med alla nyanser av svart.

Se mer från Linus och Lottas bioloft i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.