• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Årets Storsjöyra har gått lugnt till, menar polisen. Foto: Emma Höglund/SVT

Lugn avslutning på årets Yra

Uppdaterad
Publicerad

Även yrans andra festkväll blev en relativt lugn kväll för polisen med få ärenden.

En man är misstänkt för sexuellt ofredande sedan han försökt köpa sex på Yran-området. Mannen har, enligt polisen, erbjudit två kvinnor varor i utbyte mot sexuella tjänster.

I övrigt fick polisen på lördagskvällen ta hand om fyra fyllerister och två personer som nu är misstänkta för ringa narkotikabrott. Dessutom är en person under 18 år misstänkt för missbruk av urkund, denne försökte ta sig in i ett krogtält på Stråket med hjälp av ett lånat leg.

Storsjöyran 2019

Det hot som tidigare hade riktats mot Yran på sociala medier tycktes inte ha påverkat besökarna. Polisen gick igår ut och sa att man inte betraktade hotet som seriöst och Yrans avslutningskväll förflöt också utan att något dramatiskt hände.

”Den internationella konkurrensen är mycket större nu”

Årets besökarantal blev 29 300 personer, vilket är knappt 2 000 färre än förra årets notering.

– Jag tror att det är en nivå som man ska räkna med i framtiden, plus eller minus några tusen beroende på vilka headlinerartister som vi kan erbjuda. Men ingen kan blunda för att den internationella konkurrensen är mycket större nu än för låt oss säga tio år sedan, säger Storsjöyrans vd Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Se klippet för att höra besökarnas egna ord om helgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjöyran 2019

Mer i ämnet