Ett hot har riktats mot Storsjöyran i Östersund på nätet – men polisen bedömer att det handlar om ett nättroll. Foto: Emma Höglund/SVT

Hot har riktats mot Storsjöyran – Polisen: ”Ett nättroll”

Uppdaterad
Publicerad

Ett hot mot Storsjöyran i Östersund har spridits via ett nätforum. Polisen har nu gjort bedömningen att det handlar om ett nättroll och att det inte finns någon fara för allmänheten.

Det var i fredags som hotet publicerades på ett nätforum och kom till polisens kännedom.

Polisen har arbetat med ärendet sedan de fick kännedom om hotet och en förundersökning har inletts gällande allmänfarlig ödeläggelse. Polisens experter har analyserat texten och hotet och bedömer att det handlar om ett nättroll.

Storsjöyran 2019

– Det finns ingen fara för allmänheten. Vi ser inte det här som seriöst, säger Hans Ängquist, tf lokalpolisområdeschef i Jämtland.

Sprids på sociala medier

Nu har det här hotet spridits mycket på sociala medier, hur ser du på det?

– Det är det samhälle vi lever i, en person med tillgång till dator och internet kan orsaka något som får en enorm spridning. På gott och på ont, säger Ängquist.

Hans Ängquist, tf lokalpolisområdeschef i Jämtland. Foto: SVT.

Arrangörerna har också informerats om hotet.

– Vi jobbar hårt med säkerheten oavsett vad det gäller, i det här fallet  så litar vi helt på polisen och deras arbete, säger Andrea Wiktorsson som är vd för Storsjöyran till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjöyran 2019

Mer i ämnet