M vill öka skatteintäkterna

Uppdaterad
Publicerad

För Moderaterna i Strömsund är en viktig valfråga att fler kommer i arbete och därmed betalar skatt. Det svarar partiet i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Den viktigaste valfrågan är att öka skatteunderlaget, öka kommunens intäkter,  och därmed ha möjlighet ge en bra samhällsservice till alla boende i kommunen. Detta ska åstadkommas utan att höja skatten. För att lyckas med det måste näringslivet i kommunen på olika sätt utvecklas. Vi måste arbeta för tillväxt i kommunen, inte som nu anpassa oss till en nedåtgående trend. Vi måste bli fler som kommer i arbete och fler som betalar skatt. Vi måste också se till att skatteintäkterna används på ett effektivt sätt.

Vad vill ni göra för att öka sysselsättningen i kommunen?

Val 2018 Strömsunds kommun

– Öka möjligheterna för företag att etablera sig i kommun samt att befintliga och nya företag ska ha tillgång och möjlighet att expandera och starta genom exempelvis ett av våra förslag, detaljplanera mark och dra fram nödvändiga anslutningar för att man snabbt ska kunna komma igång med byggandet av sin nya lokal. Vi vill också att det byggs ett industrihus där små och medelstora företag får hyra den yta de behöver.

Vad behövs för att säkra eller öka tryggheten kommunen?

– Strömsundspolisen behöver ha mer och fler resurser att tillgå, svarar partiet.

Tidigare händelser, där en terrormisstänkt man visade sig ha kopplingar till Strömsund, och där polisen dröjde flera dagar med att åka på ett larm om skottlossning, kommenterar partiet så här:

– Det är ingenting som höjer på kommunens status på ett positivt sätt, men det kan vi inte som kommun påverka fullt ut. Vi kommer att arbeta för ett tryggare samhälle på dom planen vi kan. Kommunen arbetar redan idag med dessa frågor och det är mycket viktigt. Sedan finns det mycket andra trygghetsfaktorer som man kan påverka som kommunpolitiker, exempelvis att det är bra belysning efter gångvägarna och motionsspåren, eller att det är röjt bort det som håller på att växa igen i kommunens tätorter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Strömsunds kommun

Mer i ämnet