Polisen fick rycka ut till Strömsund Foto: SVT

Man knivskuren i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen knivskars en man i 20-årsåldern i centrala Strömsund. Polisen rubricerar det hela som försök till dråp.

Det var vid halvtre-tiden som larmet kom från restaurang Hörnet i centrala Strömsund om att en man blivit knivskuren. När polisen kom till platsen efter en timme hade mannen redan förts med ambulans till Östersunds sjukhus med ett flertal knivstick i ryggen. Mannen är lindrigt skadad.

Exakt vad som förorsakade knivskärningen är oklart. Enligt uppgift ville ett flertal personer komma in på Hörnet och den nu knivskurne mannen ska ha attackerats när han försökte diskutera med dem.

Flera hugg

Han har berättat för polisen att han sett hur tre män har ”tjafsat” med en av hans kompisar, och gått dit. Då har en av männen börjat fäkta mot mannen, som då puttat undan honom. Därefter har mannen känt att det rinner från örat, samtidigt som han upptäckt att motparten har en kniv.

Den knivskurne har vidare berättat att gärningsmannen har huggit flera gånger mot honom, men alla hugg träffade inte.

Det ska vara en kniv av typen fällkniv som använts.  Vittnen till händelsen har hörts av polisen, men de har inte kunnat redogöra i detalj för vad som hände.

Polisen söker vittnen

Den knivskurne hade skador i vänster arm, ryggen och huvudet ovanför vänster öra, men de är alltså inte av allvarlig art. Polisen ska hålla fler förhör i ärendet.

Ingen person är gripen för dådet och polisen söker nu vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.