Foto: SVT

Misstänkt för restaurangbränder

Uppdaterad
Publicerad

På tordagen inleddes rättegången mot en man som är misstänkt för att ha orsakat branden som gjorde att restaurang Ragnarök i Brunflo brann ner till grunden i höstas.

Det var den 30 september som restaurang Ragnarök i Brunflo brann ner till grunden. Enligt åtalet har mannen anlagt en brand i lägenheten som låg vägg i vägg med restaurangen. Branden spred sig sedan snabbt och tillslut brann hela fastigheten ner.

Men mannen är även åtalad för liknande brott, i en restaurang i Gäddede. I oktober ska han ha hällt olja ur en fritös och därefter vridit upp värmen i fritösen på maximal värme. Samtidigt ska han även ha krossat fönsterrutor och porslin och demolerat en kassaapparat i restaurangen. Samma kväll ska han även ha hotat en person och sagt att han skulle döda denne.

Branden på restaurang Ragnarök

Förutom detta är även mannen åtalad för annan skadegörelse och våldsamt motstånd.

Rättegången pågår även under fredagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på restaurang Ragnarök

Mer i ämnet