Personerna på bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: TT

Man försvann på skidtur i Tänndalen

Uppdaterad
Publicerad

En fjällräddning inleddes på söndag eftermiddag för att leta efter en man på skidtur ovanför Åsvallen i Tänndalen.

Mannen, som är i 70-årsåldern, sågs senast vid lunchtid, och polisen lade ut ett signalement sin hemsida. Fjällräddare skickades ut till området för att söka efter den försvunne, som sedan dess har återfunnits.

– Det verkar som att han har hittats, men jag har inga mer detaljer, säger polisens RLC-befäl Jonatan Mekonen vid tio i fem på eftermiddagen.

Välbehållen

Lite senare kan RLC-befäl Michael Toft rapportera att den eftersökte skidåkaren hittades vid 16.25 uppe på kalfjället. Han befann sig på 900 meters höjd väster om Östra Kroktjärnen, och cirka 2,5 kilometer norr om Fjällnäs.

Mannen hade åkt vilse och var trött, men sägs mår efter omständigheterna bra. Däremot hade läget blivit mycket allvarligt om inte fjällräddarna hittat honom, skriver Michael Toft på polisens händelseblogg. De för mannen till sjukvården för en koll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.