Misstänkta släpps fria

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som har suttit anhållna sedan i måndags efter slagsmålet utanför Ica Kvantum i Odenskogs har nu släppts på fri fot.

Eva Lena Rimér chefsåklagare har nu under förmiddagen beslutat att släppa de två männen på fri fot på grund av att bevisningen inte har varit tillräcklig. Männen är dock fortfarande misstänkta för misshandel, utpressning och olaga hot, men av den lägre misstankesgraden.

– Det är mycket motståndsuppgifter som har framkommit men vi har valt att inte lägga ned ärendet ännu. Vi kommer att ha ett möte i eftermiddag med polisen för att se hur vi ska arbeta vidare med det här.

Bråk mellan migranter 2015

När mötet blir av med polisen har de ännu inte tagit i beslut om. Däremot kan det ske förändringar efter mötet beronde på vilka utredningsåtgärder som tas och vad som mer kan komma fram.

– Jag funderar på hur vi ska kunna gå vidare med det här och om man ska gå vidare, säger Eva Lena Rimér, chefsåklagare i Östersund.

Vad är det för någonting som du tror mer kan komma fram?

– Vittnen som kan vara en bevisning. Men hur många vittnen vi har varit i kontakt med kan jag inte svara på, säger Eva Lena Rimér.

Om dessa två misstänkta männen har någon koppling till hotbilden om mordbrand mot härbärget kan Eva Lena Rimér inte uttala sig om. Sedan har hon inte heller hunnit tänka på om de här händelserna kommer att eskalera mera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk mellan migranter 2015

Mer i ämnet