Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
219 MC-åkare samlade in pengar till utsatta kvinnor. Klubben Leftovers på Frösön arrangerade sitt Charity run. Foto: Lena Samuelson/SVT

MC-klubben Leftovers körde för utsatta kvinnor och barn

Uppdaterad
Publicerad

MC-klubben Leftovers körde för tredje året i cortege för Kvinnorjouren. 219 åkare ställde upp och SVT Jämtland var med när presidenten Håkan Leoson lämnade över pengarna.  – Det här ligger oss  alla varmt om hjärtat, säger han.

I helgen körde man från klubblokalen på Frösön till Springmeet på Optands flygfält. Det kom åkare från hela länet, även åkare från Norge och Nyköping ville vara med. Innan start hade åkarna betalat en startavgift på 100 kronor och det gick även runt insamlingsbössor.

– Det blev drygt 25 000 kronor, säger Jessica Rundberg från Kvinnojuren. Det är fantastiskt.

Håkan Leoson poängterar att man vill att pengarna ska gå till en lokal förening eller organistaion.

– Och det känner vi verkligen att det gör med Kvinnojouren, säger han.

Vad ska ni använda pengarna till ?

– Det går till saker som kvinnorna och barnen inte får av samhället, säger Jessica Rundberg. Det kan till exempel vara en barnvagn, säkerhetsutrustning eller en resa.

Se alla Leftovers åka iväg och när Kvinnojouren tar emot pengarna i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.