Thomas Gillhover, Templar Knights MC lämnar över en check till Fjärilen Foto: SVT

MC-riddare lämnade pengar till utsatta barn

Publicerad

MC-klubben Templar Knights samlar in pengar till välgörande ändamål. I dag fick Fjärilen i Östersund ta emot 40 038 kronor.

Vid halv-tolvtiden på första maj var det samling vid Hamnpiren i Östersund. Åtta motorcyklister i skinnställ och västar träffades för att åka i kortege till länsbiblioteket i Östersund.

– Vi är ju en hoj-klubb, berättar Thomas Gillhover från Templar Knights, men vi är lite annorlunda för vi har inskrivet i våra stadgar att vi ska arbeta med välgörande ändamål.

Klubben har funnits sedan 2012 och klubben i Jämtland var Sveriges första. Varje år har de arbetat med att samla in pengar till olika välgörande ändamål. Förra året var målet Fjärilen, Östersunds kommuns verksamhet för barn som lever i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa. Klubben samlade in 40 038 kronor och i dag lämnades en check över till Fjärilen när de firade 20-årsjubileum på biblioteket.

Ger guldkant till barnen

– Pengarna betyder fantastiskt mycket, berättar Berit Henlich-Wretman, gruppledare i Fjärilen. Det ger ju en guldkant till våra barn och tonåringar. Vi kommer att arrangera ett Fjärilsläger första sommarlovsveckan som är öppet för alla barn mellan 13 och 16 år. Det innebär att barnen får träffas och ha roligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.