Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Minnet är fortfarande starkt av de stora skogsbränderna för ett år sedan. Insatsledaren Henrik Ingvarsson var en av alla brandmän som befann sig mitt i infernot. Foto: Ulrika Hansback och SVT.

Minnet fortfarande starkt av de stora skogsbränderna

Uppdaterad
Publicerad
Många var de brandmän som kämpade dygnet runt med släckningen av de stora skogsbränderna sommaren 2018. Det är nu ett år sedan bränderna utbröt men minnet lever fortfarande kvar starkt. Hör vad en av brandmännen, insatsledare Henrik Ingvarsson, berättar om det idag.

Skogsbränderna nära Lillhärdal och Sveg i södra Härjedalen bekämpades under många dygn och elden spred sig snabbt. Vid Lillåsen arbetade insatsledare Henrik Ingvarsson, från Svegs räddningstjänst, med att leda arbetet.

Den 16 juli kom larm om att elden på berget i Lillåsen flammat upp på nytt och att personal från ett skogsbolag var fast inne i området, omringade av branden. En räddningsstyrka ledd av Ingvarsson ryckte ut och lyckades hämta skogspersonalen. Samtliga undkom, men med mycket knapp marignal. Dramatiska bilder från den händelsen kan du se i klippet ovan. Bilderna i klippet ovan är främst filmade av brandmännen Ulrika Hansback och Henrik Ingvarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet